En 39 årings historia.

Swedish Hairline startades redan 1984 av frisören och superkvinnan Hjördis Trygg. Då var salongen placerad mitt i city mellan två av Hötorgs skraporna. Detta blev snabbt en samlingsplats för mängder av kunder både kända och okända. Hjördis drev salongen med framgång tillsammans med sin stöttande man. I salongen blandades även professionalism med skratt och kärlek. Det var ett andra hem för Hjördis barn och snart barnbarn.

Snart därefter öppnades en andra salong under samma namn av Renée Swahn (dotter till Hjördis) på torget i Skärholmen. Salongen drevs även där med framgång och i samma balans av professionalism, skratt och kärlek. 

 

Tillslut valde mor och dotter att slå ihop sina salonger och driva Swedish Hairline i city tillsammans. Nu var Swedish Hairline uppe på ännu en framgångstopp och salongen var fylld av snygga kunder, glada frisörer, visningar och 2st lekande barnbarn.

 

I början av 2000 talet valde Renée att lämna city pulsen för att driva vidare salongen i ett av Stockholms mysiga utomhus centrum, Västertorp. Detta var närmare hemmet, gemytligare och gav salongen en helt annan atmosfär där Västertorps idyll snabbt smittade av sig. Här någonstans kommer fantastiska Charlotte in i bilden och blir snabbt en stark kugge i salongens framgångar.

 

Kort därpå gick Hjördis bort och kvar i salongen var nu Renée, barnbarn och även barnbarns barn. Swedish Hairline levde vidare men fortfarande i Hjördis anda där professionalism blandades med skratt, kärlek och lekande barnbarn (nu till Renée). 

Åren går och i olika tidpunkter ansluter frisörerna Paula och Anna (givetvis har det varit fler frisörer genom åren men de som omnämns är de som fortfarande jobbar hos oss).

 

Salongen går bättre och bättre för varje år som går och Renée som älskar sitt yrke stormtrivs i Västertorp med sin personal. Även Renées barn Fredrik och Ginny anammar salongen som sitt andra hem (även om de nu flyttat hemifrån och bildat egna familjer) och tar med sina egna barn för att låta farmor/mormor klippa debutklippningen. Efter det är det endast farmor/mormor som får klippa barnbarnen.

 

2021-02-04 händer det som inte får hända. Renée somnar in 56 år ung. Lämnar ett helt Västertorp i sorg och tomhet.

 

 

”Allt har en mening” var ett uttjatat begrepp mamma Renée använde och trodde på. Detta har vi nu anammat då vi som tredje generation tar tyglarna för Swedish Hairline. Det känns som igår som vi sprang runt på den stora salongen inne i city och kramade både mormor och mamma. Varje gång vi går in i salongen i Västertorp fylls våra hjärtan av värme. Så hur kan vi inte göra allt i vår makt för att driva vidare salongen i mormor och mammas anda. 

Vilka är då vi? Du har redan nu läst om oss en del då vi alltid figurerat i salongens utrymmen. Vi heter Fredrik och Ginny Swahn och är barn till Renée Swahn, barnbarn till Hjördis Trygg. 

Vi är stolta föräldrar tillsammans med våra respektive till Renées barnbarnen.

Tillsammans med de fantastiska frisörerna Charlotte, Paula, Lydia och Anna kommer vi att driva salongen till nya höjder. 

Vår filosofi är att ser till att ge frisörerna en fantastisk arbetsplats där det finns utrymme för skratt och kärlek så att de kan göra er kunder förbannat snygga i håret.

Inte så svårt om man jobbar med rätt människor. 

Vi hoppas få träffa dig någon gång i salongen.

Vänligen 

Barnbarnen

Fredrik och Ginny

Följ oss här!